Laser

Laser

Terapeutisk laser är mycket användbart vid många olika sammanhang. Laserljuset påverkar cellerna och stimulerar till snabbare läkning av vävnadsskador samt ger en smärtlindring.

När används laser?


Hästar är mycket sensibla och svarar oerhört bra på laserbehandling. Laser lindrar smärta, den får muskeln att slappna av och bidrar till ökad läkning. En häst som är så öm att den inte vill ha massage på ett område kan svara fantastiskt bra på att få laser istället. Ömma triggerpunkter mjuknar upp snabbt och hästen visar ofta ett tydligt välbehag.

Laser gör att muskel och senskador får en snabbare läkning.

Ytliga sår får en ökad läkning med hjälp av laserterapi.


Studier visar att laser i kombination med kiropraktisk behandling har en god effekt att lindra muskelömhet och öka rörligheten i hästen. Läs om studien här.


Sårläkning med laser


Det här är bilder på en av de hästar jag har använt laser på, i syfte att påskynda sårläkningen. Hästen hade komplikationer i sin sårläkning och hade vid ett flertal tillfällen varit på klinik för sårvård. Efter 9 månader i bandage och ett antal omgångar med svallkött ordinerades laser på hästen.

Vi körde laser vid 10 tillfällen och resultaten är fantasktiskt bra!!

Laser är något jag verkligen kan rekommendera i samband med sårläkning. Det är liten risk för komplikationer, eftersom proben inte ens ska sättas emot den skadade vävnaden. Ofta ses en förbättring i sårläkningen efter 1-3 behandlingar.


OBS att laserterapi inte ersätter ordinarie veterinärvård.

Jag samverkar med veterinärer i samtliga komplicerade fall.


All laserterapi har 96 timmars karens för start.