Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar


Jag håller gärna kurser och föreläsningar inom flera olika hästkunskapsområden. Vill du har mer kunskap om hästen på ett lättförståeligt sätt kan jag också rekommendera de webbkurser som jag skapat.

Webbkurser


För närvarade ligger fem kurser uppe på webben.

Hästen och sadeln är en webbutbildning där duktiga sadelmakaren Anna Isberg ger dig som ryttare, hästägare eller tränare bättre förståelse för hur hästen påverkas av sadeln. 


Pulsmätning på häst - en praktisk guide visar dig de allra viktigaste grunderna för att enkelt komma igång med pulsmätningen på hästen. Kursen ingår så klart i priset när du köper en pulsmätare av HippoFys. 


Den friska hästen är en kurs som ger dig många tips och råd för att lära dig hur den friska hästen ska se ut och kännas vid bland annat visitationen. Vet du hur den friska hästen ser ut är det lättare att snabbt se när något avviker. 


Träningslära 1 är den första av flera kurser där du får lära dig om hästens olika vävnader och vad som sker i dem när hästen tränas. Varför blir hästen starkare av träning? Det får du svar på i kursen.


Träningslära 2 är den andra kursen i samma serie där du får fördjupade kunskaper om träningsfysiologin. Hur du vet hur du kan utveckla hästens syreupptagningsförmåga och mycket mer.

Profil_Nina
polar m460
Vidd sadel 2
IMG_4595
IMG_4620
Laktat
IMG_4398 (1)

Föreläsningar


Pulsbaserad träning

Under många år har jag tränat hästar med pulsmätare i det högintensiva arbetet. Det är oerhört viktigt att förstå hur hästkroppen belastas i den träning den får och detta är ett ämne som jag ofta föreläser inom. 

Upplägget kan variera med både teori och praktik och innehållet anpassas efter gruppens nivå.

Hästmassage

Många som äger eller sköter häst vill gärna veta mer om hur man kan jobba med massage och friskvård för sin häst i vardagen.

En kursdag med kombination av teori om hur hästens muskler ser ut och fungerar samt praktiska övningar är ett uppskattat upplägg. Nivån på innehållet anpassas efter gruppen.

Den friska hästen

Att förstå hur hästens olika vävnader anpassar sig till träning är viktigt för oss som sköter och tränar hästen. Ju mer kunskap vi har om hur hästens kropp fungerar och svara på belastning, desto friskare hästar kommer vi att ha.

En resa genom hästen, med fokus på hållbarheten är något som alla hästintresserade har nytta av, oasvett inriktning.

Upplägget kan vara både teoretiskt men även praktiskt med övningar i papation av hästen.