Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar


Jag håller gärna kurser och föreläsningar inom flera olika hästkunskapsområden. Just nu har vi också lanserat vår första webbutbildning. Se här nedan olika områden för kurser.

Hästen och sadeln

Hästen och sadeln är en webbutbildning som ger dig som ryttare, hästägare eller tränare bättre förståelse för hur hästen påverkas av sadeln. Den förklarar också hur en sadel är uppbyggd och ger dig kunskap som du har god nytta av när du får hjälp att prova ut en sadel till din häst. Du hittar kursen genom att klicka här.

Träningslära

Under många år har jag tränat hästar med pulsmätare i det högintensiva arbetet. Det är oerhört viktigt att förstå hur hästkroppen belastas i den träning den får och detta är ett ämne som jag ofta föreläser inom. 

Upplägget kan variera med både teori och praktik och innehållet anpassas efter gruppens nivå.

IMG_4620
Laktat
IMG_4398 (1)

Hållbar häst

Att förstå hur hästens olika vävnader anpassar sig till träning är viktigt för oss som sköter och tränar hästen. Ju mer kunskap vi har om hur hästens kropp fungerar och svara på belastning, desto friskare hästar kommer vi att ha.

En resa genom hästen, med fokus på hållbarheten är något som alla hästintresserade har nytta av, oasvett inriktning.

Upplägget kan vara både teoretiskt men även praktiskt med övningar i papation av hästen.

Hästmassage

Många som äger eller sköter häst vill gärna veta mer om hur man kan jobba med massage och friskvård för sin häst i vardagen.

En kursdag med kombination av teori om hur hästens muskler ser ut och fungerar samt praktiska övningar är ett uppskattat upplägg. Nivån på innehållet anpassas efter gruppen.

Copyright @ All Rights Reserved